Oostenrijkse
Oostenrijk Europa Nu. r. google-plus. facebook. twitter. linkedin2. nujij. Monitor Nieuwsbrief. pdclogo. pdclogo. Afstudeer hoed. man met tas. twitter. Stuur deze pagina door. Voeg deze pagina toe aan
De bodybuilder en filmster Arnold Schwarzenegger schopte het tot gouverneur van Californië, maar loochende nooit zijn Oostenrijkse roots. Grote namen uit de recente Oostenrijkse sportgeschiedenis zijn de tennisser Thomas Muster die het Grand-Slam toernooi van Roland Garros in 1995 won, de Formule-1 kampioenen Niki Lauda en Andreas Vettel, en de skiërs Hermann Maier, Stephan Eberharter, Benjamin Raich en Mario Matt.
Oostenrijk Wikitravel.
Het is belangrijk tijdig te informeren naar de mogelijkheden en de tijden, deze kunnen per seizoen veranderen. De verbindingen kunt u opvragen bij de Oostenrijkse Bundesbahnen, Reisbureaus en Automobielclubs, maar ook de Centrale Treininformatie in Wenen tel: 0043-5-1717 of klik hier.
Oostenrijk Spreekbeurten.info.
De grote Oostenrijkse banken, spaarbanken, verzekeringsmaatschappijen en de meest grote Oostenrijkse ondernemingen hebben hun hoofdzetel in Wenen. Als jaarbeursstad presenteert Wenen zich in het voorjaar en in de herfst met internationale jaarbeurzen maar ook met talrijke vakbeurzen en onderstreept hiermee zijn betekenis als internationale handelsplaats.
Oostenrijk Wikipedia.
Het land was van 1867 tot 1918 onderdeel van de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije en na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. Na de Anschluss de annexatie door het Derde Rijk in 1938 en de bezetting door de geallieerden in de periode na de Tweede Wereldoorlog, werd in 1955 Oostenrijk middels het Oostenrijks Staatsverdrag weer zelfstandig en werd de Tweede Oostenrijkse Republiek gevestigd.
Vakantie in Oostenrijk. Informatie van het Oostenrijks Toeristenburo.
Kruiden-fietsroutes in het Salzburger Seenland. Nationalpark Hohe Tauern Weisssee Österreich Werbung / Reinhold Leitner. De adembenemende Hohe Tauern. Droomdecor in de bergen. Yoga op de berg Mountain Yoga Festival St. Anton am Arlberg. Yoga en de Oostenrijkse bergen een dreamteam.
Geschiedenis van Oostenrijk Wikikids.
Toen Karel I afstand had gedaan van de troon werd wat nog restte van Oostenrijk een republiek, ook wel Duits-Oostenrijk genoemd. Dat waren de Oostenrijkse gebieden van Oostenrijk-Hongarije, die vooral door Duits sprekende Oostenrijkers werden bevolkt. Eerste Oostenrijkse Republiek. Zie Eerste Oostenrijkse Republiek voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Oostenrijkse WikiWoordenboek.
Woordherkomst en opbouw. Afgeleid van Oostenrijks met het achtervoegsel e. demoniem een inwoonster van Oostenrijk of vrouw die de Oostenrijkse nationaliteit bezit. Ik zie weinig Oostenrijksen op de snelweg. Demoniemen bij Oostenrijk in het Nederlands. inwoner: Oostenrijker inwoonster: Oostenrijkse bijvoeglijk: Oostenrijks.
Oostenrijk Wikikids.
Later werd het een dubbelmonarchie genaamd Oostenrijk-Hongarije. Toen Oostenrijk-Hongarije samen met Duitsland de Eerste Wereldoorlog had verloren werd het een rommeltje. Tijdelijk kwam er het republiek Duits-Oostenrijk dat na het verdrag van Saint-German werd opgevolgd door het Eerste Oostenrijkse Republiek.
Oostenrijk informatie Landenwijzer.nl.
In het begin van de achttiende eeuw kwam een deel ven de Nederlanden echter weer in Oostenrijkse handen waarna ze Oostenrijkse Nederlanden genoemd werden. Vanaf het begin van de negentiende eeuw met de komst van de keizer Frans de Tweede ontstaat het keizerrijk Oostenrijk.

Contacteer ons